Bezlepkové Hlavní jídlo Recepty

Bezlepkové tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem

Někdy mi ta italská kuchyně docela schází, ale bohužel, pro alergika jako já je představa těstovin a sýra docela zabijácká 🙂  Tuhle odlehčenou variantu těstovin si můžou ale dát i všichni alergici na lepek a laktózu. Těstoviny jsou bezlepkové – kukuřičné, pesto je z bazalky s petrželkou a sýr vlastně není vůbec sýr, je to spíš taková směs na způsob parmazánu. Bezlepkové tagliatelle jsou jednoduché, výborné a do dvaceti minut máte hotovo! 😊

Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:

  • 120 gramů kukuřičných těstovin Schär
  • hrst čerstvé hladkolisté petrželky
  • hrst čerstvé bazalky
  • špetka himalájské soli
  • špetka čerstvě namletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Na „parmazán“:

  • hrst kešu oříšků
  • lžička lahůdkové droždí
  • špetka himalájské soli

Postup:

  1. Nejdříve si připravte pesto. V sekáčku rozmixujte petrželku s bazalkou, oliváčem, solí a pepřem. Mixujte tak dlouho, až vznikne hladké a krásně zelené pesto. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl nebo pepř. Pak se dejte do přípravy „parmazánu“. Není to nic těžkého, stačí rozmixovat ořechy, pepř, lahůdkové droždí, sůl a je to. Tento veganský „sýr“ dejte do uzavíratelné skleněné dózy a uchovávejte v lednici, kde vydrží i několik týdnů. Dá se použít jak na těstoviny, tak i třeba na pizzu.
  2. No a na závěr dejte vařit těstoviny podle návodu. Zceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Promíchejte s pestem, trochou parmazánu a ozdobte nakrájenou petrželkou nebo čerstvou bazalkou. A zelená dobrota je na světě! Nechte si chutnat 🙂

PS: Jestli máte Itálii opavdu rádi, zkuste těstoviny s rajčatovou omáčkou z červené čočky. Je výborná 🙂

Bezlepkové těstoviny tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem

Bezlepkové těstoviny tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem

 

 

Nestačilo? Přidejte si!

2 komentáře

  • Reply
    Hráškové rizoto s chřestem a bylinkami | inspiredkitchen.cz
    11/04/2018 at 15:51

    […] 1 lžička veganského „parmazánu“ (recept na něj najdete tady) […]

  • Reply
    Rajčatová omáčka s červenou čočkou | inspiredkitchen.cz
    21/05/2018 at 16:27

    […] nandejte na těstoviny, posypte parmazánem (co takhle zkusit veganský? recept na něj najdete u bezlepkových tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem) a ozdobte čerstvým rozmarýnem. Dobrou chuť! […]

  • Reagovat