Bezlepkové Luštěniny Recepty Saláty

Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami

V teplém počasí mám stejně nejraději saláty. Tento čočkový  je teď můj nový oblíbenec. Je plný výrazných chutí, ze kterých nejvíc dominuje chuť zrníček granátového jablka a bylinek, hlavně máty, která salát dokonale osvěží. Díky zelené čočce je docela vydatný, a tak perfektně poslouží i jako rychlý oběd do krabičky 😊

Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 2 porce

Ingredience:

  • 150 gramů zelené čočky
  • 100 gramů cherry rajčátek
  • 4 lžíce zrníček granátového jablka
  • 1 lžíce sirupu z granátového jablka
  • 1 lžíce jablečného octa (dobře poslouží i šťáva z citrónu)
  • hrst máty a hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka pepře
  • špetka himalájské soli

Postup:

  1. Zelenou čočku nejdříve nechte namočit, aby změkla. Pak ji uvařte v menším množství vody (stačí tak 100 ml), a to velmi krátkou dobu, aby se nerozvařila a v salátu pak nedělela neplechu. Ideální je ji “vařit” spíše na páře, aby byla měkká, ale pořád na skus. Po uvaření ji propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Čočku dejte do mísy a promíchejte ji se sirupem z granátového jablka, jablečným octem, olivovým olejem, špetkou pepře a himalájskou solí. Přidejte nakrájená cherry rajčátka, zrníčka z granátového jablka a velmi najemno nasekanou mátu a petrželku. Ochutnejte a případně dochuťte další solí a pepřem. Nejlépe chutná vychlazený z lednice, kde se všechny chutě krásně propojí 😊
Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami

Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami

Nestačilo? Přidejte si!

1 Comment

  • Reply
    Luštěniny na talíři | inspiredkitchen.cz
    19/06/2017 at 15:24

    […] světlejší varianta červené. Zkuste třeba tuto indickou polévku z červené čočky nebo čočkový salát s granátovým jablkem a mátou. Oba dva recepty vás překvapí svou rozmanitostí v chuti […]

  • Reagovat