Bezlepkové Luštěniny Recepty Saláty

Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami

V teplém počasí mám stejně nejraději saláty. Tento čočkový  je teď můj nový oblíbenec. Je plný výrazných chutí, ze kterých nejvíc dominuje chuť zrníček granátového jablka a bylinek, hlavně máty, která salát dokonale osvěží. Díky zelené čočce je docela vydatný, a tak perfektně poslouží i jako rychlý oběd do krabičky 😊

Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 2 porce

Ingredience:

  • 150 gramů černé čočky beluga
  • 2 lžíce sirupu z granátového jablka
  • 1 lžíce jablečného octa (dobře poslouží i šťáva z citrónu)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • hrst čerstvé máty
  • hrst hladkolisté petrželky
  • 200 gramů cherry rajčátek
  • 1/2 granátového jablka

Postup:

  1. Čočku nejdříve namočte na dvě hodiny ve vodě, aby změkla. Pak ji propláchněte a vařte 10 minut v nové vodě. Čočka by neměla být rozvařená, spíš na skus. Po uvaření ji propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Mátu a petrželku nasekejte najemno. Čočku promíchejte se sirupem z granátového jablka, jablečným octem, olivovým olejem, pepřem a solí. Přidejte nasekané bylinky, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka z granátového jablka. Ochutnejte a případně dochuťte další solí, pepřem nebo octem. Pak salát dejte na 15 minut vychladit do lednice, kde se všechny chutě krásně propojí 😊 Dobrou chuť!
Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami
Čočkový salát s rajčátky, granátovým jablkem a bylinkami

Nestačilo? Přidejte si!

1 Comment

  • Reply
    Luštěniny na talíři | inspiredkitchen.cz
    19/06/2017 at 15:24

    […] světlejší varianta červené. Zkuste třeba tuto indickou polévku z červené čočky nebo čočkový salát s granátovým jablkem a mátou. Oba dva recepty vás překvapí svou rozmanitostí v chuti […]

  • Napsat komentář: Luštěniny na talíři | inspiredkitchen.cz Smazat komentář