Dezerty Recepty Sladké Snídaně

Jablečné muffiny s ovesnými vločkami a arašídovým máslem

Tenhle recept oceníte hlavně pro jeho jednoduchost. Umíchat všechny ingredience v těsto a nalít ho do muffinové formy totiž není vůbec žádná věda. Muffiny jsou plné jablek, voní po skořici a možná vám tak trochu připomenou podzim nebo Vánoce. Jsou lehké, vláčné a budete se po nich cítit dobře, ať už sníte jeden, dva nebo tři! Doplňte je čerstvým ovocem, případně namažte marmeládou a máte skvělou snídani 😊

Jablečné muffiny s ovesnými vločkami a burákovým máslem

Počet porcí: 12 ks

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience na těsto:

  • 150 g špaldové mouky
  • 100 g ovesných vloček nebo ovesné mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku na pečení
  • 1 hrst sušených jablek
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky perníkového koření
  • 100 g třtinového cukru
  • 150 g jablečného pyré
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 300 ml rýžového mléka
  • 50 ml rostlinného oleje

Na posypání:

  • ovesné vločky, rozinky, drcené arašídy

Postup:

  1. Sušená jablka nakrájejte na kousky. Pokud používáte ovesné vločky, nasypte je do mixéru a rozmixujte najemno. S ovesnou moukou máte o starost méně 🙂
  2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, tzn. ovesnou a špaldovou mouku, kypřicí prášek, cukr, sušená jablka, rozinky, skořici a perníkové koření. Pak přidejte mléko, jablečné pyré, arašídové máslo a olej. Pořádně promíchejte v těsto.
  3. Papírovými košíčky vyložte formu na muffiny. Naplňte je těstem do plna a poté posypte ovesnými vločkami, rozinkami a arašídy. Pečte na 180 °C cca 20-25 minut, troubu si ale předehřejte tak 10 minut dopředu. Ideálně předtím, než začnete s celou přípravou těsta.
  4. Muffiny nechte pořádně vychladnout, teprve pak jdou papírové košíčky snadno sundat. Nechte si chutnat! 🙂
Jablečné muffiny s ovesnými vločkami a burákovým máslem
Jablečné muffiny s ovesnými vločkami a burákovým máslem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat