Bezlepkové Recepty Saláty

Jarní bramborový salát s chřestem a zálivkou z kešu másla

Na jaře vždycky vznikne chuť na něco svěžího a barevného, na něco, co po zimě postaví všechny chuťový buňky do pozoru. Na salát plný jarní zeleniny, kterou konečně zase jíme s chutí. S takovým salátem jde ruku v ruce zálivka. Já tentokrát zvolila zálivku z kešu másla, která mi přijde k chřestu, jarním bylinkám a bramborům dokonalá. Tak se inspirujte a nechte si chutnat!

Jarní bramborový salát s chřestem a zálivkou z kešu másla

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 2

Ingredience salát:

  • 150 g brambor grenaille
  • 100 g zeleného chřestu
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst hráškových lusků
  • 2 hrsti polníčku
  • řeřicha
  • 1 větvička čerstvého tymiánu

Na dresing:

  • 1 lžíce kešu másla
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tekutého medu
  • špetka soli a pepře

Postup:

  1. Brambory dejte do osolené vody a uvařte ve slupce do měkka. Poté zceďte a nechte vychladit.
  2. Chřestu odkrojte tvrdé konce, nakrájejte na půlky a také vařte ve vodě zhruba 5 minut, dokud nezměkne. Zceďte a nechte vychladnout.
  3. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Hrášky vyloupejte z lusků.
  4. Smíchejte všechny suroviny na dresing. Měl by mít hladkou konzistenci.
  5. Polníček, chřest, brambory, ředkvičky a hrášek promíchejte s dresingem. Salát na závěr posypte řeřichou a čerstvým tymiánem. Dobrou chuť! 🙂
Jarní bramborový salát s chřestem a zálivkou z kešu másla

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat