Bezlepkové Recepty Sladké Snídaně Tofu & Tempeh

Jednoduchý kokosový krém z kokosové smetany a silken tofu

Kokosový krém vznikl vlastně úplně náhodou – v lednici se krčila troška kokosové smetany, ve skříni poslední zbytek kokosové granoly se sušenými jahodami, mě přepadla odpolední chuť na něco sladkého a ještě k tomu nebylo moc času něco vymýšlet. A znovu jsem se přesvědčila o tom, že některé hokusy pokusy někdy dopadnou líp, než dlouho plánovaný a strategicky promyšlený recepty. Je to lehké, rychlé a díky granátovému jablku osvěžující. Tuhle dobrotu je potřeba sníst hned. Ale garantuju, že to nebude problém! 🙂

Jednoduchý kokosový krém z kokosové smetany a silken tofu

Jednoduchý kokosový krém z kokosové smetany a silken tofu

 

Co se týče množství, ingredience mi vyšly na dvě malé panákové skleničky, z nichž jedna bohatě vystačí jako menší svačina. Pokud kokosový krém plánujete dělat jako snídani a ještě k tomu vám kručí v žaludku, tak to dost určitě bude porce jedna 🙂

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2 malé skleničky

Ingredience:

  • 4 lžíce kokosové smetany (ta tuhá část kokosového mléka, která vznikne, když plechovku vychladíte v lednici)
  • 150 gramů silken tofu NEBO vašeho oblíbeného jogurtu
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce kokosové granoly se sušenými jahodami NEBO vámi oblíbených vloček
  • 4 lžíce semínek granátového jablka

Postup:

  1. Je velmi jednoduchý. Pokud používáte silken tofu, tak ho vyjměte z krabičky, nechte okapat a pořádně osušte. Pak ho rozmixujte v sekáčku společně s kokosovou smetanou, sirupem a vanilkovým extraktem. Pokud chcete použít jogurt, nemusíte nic mixovat a máte to tedy ještě jednoduší – jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi na krém.
  2. Krém nandejte do skleniček. Na něj navrstvěte granolu nebo vločky a poté pořádnou dávku semínek z granátového jablka. Dobrou chuť! 🙂
Jednoduchý kokosový krém z kokosové smetany a silken tofu

Jednoduchý kokosový krém z kokosové smetany a silken tofu

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat