Recepty Snídaně

Kokosová granola se sušenými jahodami

Bez přeháněk ta nejlepší granola, kterou jsem kdy jedla. Už jenom když ji otevřu a ucítím tu božskou vůni sušených jahod, kokosového oleje a vanilky, mám chuť ji sníst úplně celou. Sklenici si pečlivě hlídejte, je to velmi návyková záležitost!

Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 4 porce

Ingredience: 

  • 200 gramů ječných vloček (dobře fungují i ovesné)
  • 2 polévkové lžíce rýžového sirupu
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • čajová lžička vanilkového extraktu
  • hrst sušených jahod
  • hrst sušeného jablka
  • hrst kešu oříšků
  • hrst brusinek
  • hrst plátků sušeného kokosu

Postup: 

Vločky nasypte do misky a promíchejte je s kokosovým olejem, rýžovým sirupem a čajovou lžičkou vanilkového extraktu. Vločky dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 150°C. Jestli máte rádi co nejšetrnější úpravu, nechte ji sušit přes noc na pečícím papíru na topení, kde se do rána usuší sama. Usušenou granolu pak promíchejte s brusinkami, sušenými jahodami, jablkem a sušenými plátky kokosu. Ti, co mají rádi křupavé, přidají třeba kešu oříšky. 

Granolu nejlépe chutná s rýžovým mlékem a ovocem nebo klasicky s jogurtem. Skladujte ji v uzavíratelné sklenici, kde minimálně měsíc vydrží. Pokud ji do té doby nesníte 🙂 

Snídáte rádi müsli? Tak zkuste tuhle granolu se sušenou hruškou a lískovými oříšky, je totiž taky výborná 😉

Kokosová granola se sušenými jahodami

Nestačilo? Přidejte si!

1 Comment

  • Reply
    Granola se sušenou hruškou a oříšky | inspiredkitchen.cz
    17/11/2017 at 10:32

    […] jestli chcete zkusit něco exotičtějšího, mrkněte na kokosovou granolu se sušenými jahodami. Je taky […]

  • Reagovat