Bezlepkové Dezerty Recepty Sladké Snídaně

Lívance s jahodovou omáčkou

Každou víkendovou snídani bychom si měli náležitě užít. Náležitě znamená, že poté, co se pořádně vyspíme, se ještě chvíli válíme v posteli a pak začneme chystat bohatou snídani, kterou ideálně zase sníme v posteli. Nejlepší varianta samozřejmě je, když nám ji do postele rovnou někdo přinese, pak doporučuji tento recept přeposlat vaší drahé polovičce a třeba jí to trkne. Pak vám budu docela závidět, protože u nás jsem to pokaždé já, kdo pokaždé vstává první, že jo. 🙈

Lívance rozhodně nechystám každý víkend, ale když už se do nich pustím, je to fajn zpestření. Díky rýžovému mléku a mouce jsou vhodné úplně pro všechny. K nim si dejte nějakou dobrou marmeládu, jogurt nebo jako já zužitkujte obrovskou zásobu jahod v lednici a během minuty připravte jednoduchou jahodovou omáčku. Idyličtější už to být nemůže 😊

Lívance s jahodovou omáčkou

Lívance s jahodovou omáčkou

 

Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 16 lívanců

Ingredience: 

  • 150 gramů rýžové mouky
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 domácí vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • olej na smažení

Na omáčku:

  • dvě hrsti čerstvých jahod
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Mouku prosijte a v míse smíchejte s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli.
  2. V druhé míse pak rozmíchejte vejce a olej s mlékem.
  3. Tekutou směs pomalu přidejte k sypkým ingrediencím a promíchejte, až vznikne těsto. Těsto by nemělo být moc řídké, spíše hutnější než na palačinky. Nechte 10 minut odpočívat.
  4. Mezitím si připravte omáčku: 1 hrst jahod rozmixujte v sekáčku společně s cukrem a vanilkovým extraktem.
  5. Lívance pak smažte na oleji dozlatova. Pak zalijte omáčkou, přidejte zbylé čerstvé jahody, ozdobte mátou a užívejte!

TIP: Lívance obohaťte bílým jogurtem. Ten vše krásně zjemní a dodá taky nějaký ty bílkoviny. 🙂

Lívance s jahodovou omáčkou

Lívance s jahodovou omáčkou

 

Nestačilo? Přidejte si!

2 komentáře

  • Reply
    Lubomíra Bačová
    04/03/2018 at 10:25

    Bezlepkove livance byli naprosto báječné 💕

    • Reply
      inspiredkitchen
      05/03/2018 at 10:17

      Lubomíro, jsem moc ráda, že lívance chutnaly! ❤️ Přeji hezký den, Tereza

    Reagovat