Bezlepkové Obiloviny Snídaně

Podzimní jáhlová kaše s kustovnicí

Pokud si začátek dne nedokážete představit bez pořádné snídaně nebo máte v zimních dnech chuť zkusit něco teplého, připravte si tuhle kaši. Je dokonalým a supervýživným začátkem podzimního dne. Zkuste zagooglit a přečtěte si, co obsahuje kustovnice čínská. Stačí pár článků a máte hned pocit, že se jedná o nejhodnotnější ovoce planety. Přidejte skořici, mandle, banán s mandarinkami a dobrá nálada je na světě 🙂 Jáhlové vločky jsou lehce stravitelné, přirozeně bezlepkové a navíc se nemusí dlouho vařit, příprava zabere nejvíce 15 minut.

Čas na přípravu: 15 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:

  • cca 50 gr. jáhlových vloček (kupuji v Country Life nebo v DM)
  • 1/2 lžíce burákového másla
  • 1/2 hrnku rýžového mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1  banán nakrájený na menší kousky
  • dvě menší mandarinky
  • menší hrst kustovnice čínské
  • mandle a chia semínka na posypání

Postup:

Do vařícího rýžového mléka přidejte jáhlové vločky, skořici a lžičku burákového másla. Nechte minutu probublat, odstavte a přikryjte hrnec poklicí. Nechávám takto kaši dojít pod párou cca 5-10 minut (tento krok můžete přeskočit, pokud na jídlo spěcháte, ale příprava čaje a ovoce stejně nějaký ten čas zabere).

Mezitím si oloupejte mandarinky, banán a nakrájejte na menší kousky. Jakmile bude kaše hotová, dejte ji do misky a poklaďte kousky banánu a mandarinky. Ozdobte kustovnicí, mandlemi, chia semínky a nádhera je na světě 🙂

Jáhlová kaše s kustovnicí

Podzimní jáhlová kaše s kustovnicí

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat