Obiloviny Recepty Snídaně

Pohanková kaše s ostružinami

Kaší není nikdy dost, hlavně v zimě, kdy má člověk konstantní potřebu se zahřívat od rána do večera, a to i zevnitř. Alespoň já si to zimní ráno s něčím studeným představit nedokážu. Aby to nebyla nuda, je potřeba suroviny střídat. Pro tentokrát tedy opět kaše, ale v hlavní roli pohanka!

Čas na přípravu: 15 minut
Množství: 1 porce

Ingredience na kaši:

  • cca 50 gr. pohanky lámanky (je rychleji uvařená, než klasická pohanka)
  • 1/2 lžíce burákového másla
  • 1/2 hrnku ovesného mléka
  • 1 lžička mleté skořice

Na dokončení:

  • 1 zralý banán nakrájený na menší kousky
  • kešu ořechy a kakaové boby
  • ostružiny, borůvky
  • máta
  • chia semínka na posypání

Postup:

  1. Dejte vařit mléko. Pak přidejte pohanku lámanku, skořici a lžičku burákového másla. Nechte cca 5 minut vařit.
  2. Banán nakrájejte na menší kousky. Jakmile bude kaše hotová, dejte ji do misky nebo na talíř a ozdobte banánem, ostružinami a borůvkami. Pokud máte rádi křupavé, přidejte kešu ořechy, kakaové boby, chia semínka a nádhera je na světě 🙂 Dobrou chuť!
Pohanková kaše s ostružinami

Pohanková kaše s ostružinami

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat