Bezlepkové Dezerty Recepty Sladké

Pohankové muffiny s borůvkami

S ošklivým počasím mě docela často honí mlsná. Člověk by jenom ležel doma, koukal na tu mlhu z okna, pil horký černý čaj a nacpával se něčím dobrým. Takže jsem se zase pustila do muffinů, tentokrát pohankových s borůvkama. Naštěstí jsou s minimem cukru, takže se nemusíte bát, že po tom nacpávání neprojdete dveřma, teda pokud nespořádáte celý plech najednou 🙂 Zkuste se mnou tyhle pohankové muffiny s borůvkami! Jsou bez lepku i bez laktózy, takže můžou mlsat bez výčitek i alergici 🙂

Čas na přípravu: 50 minut
Množství: 12 velkých muffinů

Ingredience na 12 velkých muffinů:

  • 250 g pohankové mouky
  •  80 g třtinového cukru (pro variantu úplně bez cukru použijte 3 lžíce tekuté stévie)
  •  2 lžičky prášku na pečení
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček bio třtinového vanilkového cukru
  • 2 středně velká vejce (nejlépe domácí samozřejmě)
  • 300 ml sójového mléka
  • 85 ml rostlinného oleje
  • hrst mražených borůvek

Postup: 

  1. Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny suché ingredience, v druhé mléko, vejce a olej. Do sypké směsi přidejte mražené borůvky a promíchejte, aby se obalily moukou. Pak spojte obě směsi dohromady a smíchejte v těsto.
  2. Formu na muffiny vymažte olejem, vysypte moukou a naplňte formu do plna, tak se vám vytvoří muffinové čepičky. Pečte na 200°C cca 20-25 minut, troubu si ale předehřejte tak 10 minut dopředu. Ideálně předtím, než začnete s celou přípravou těsta 🙂

Užijte si muffiny a dejte vědět, jak vám chutnalo!

Zdravé pohankové muffiny s borůvkami

Zdravé pohankové muffiny s borůvkami

 

Zdravé pohankové muffiny s borůvkami

Zdravé pohankové muffiny s borůvkami

Nestačilo? Přidejte si!

1 Comment

  • Reply
    Monika
    09/06/2018 at 08:35

    Skvělý recept! Často se k němu vracím. Děkuji za něj!

  • Reagovat