Recepty Snídaně

Pohankové palačinky s mákem

Obdivuju každýho, kdo dělá palačinky častěji než jednou za měsíc nebo za dva. Pro mě je to jedna z nejnáročnějších snídaní vůbec. Umíchat těsto, smažení a následný bordel všude… nehledě na to, že hotové palačinky je nutné bránit vlastním tělem, jinak by za chvíli do jednoho zmizely pod rukama. 

Tyhle pohankové palačinky s mákem za to ale stály. A vlastně ani netrvaly tak dlouho. Třikrát sláva pro palačinkovač! 😀

Doba přípravy: 45 minut

Počet porcí: 2 (cca 14 lívanců)

Ingredience:

  • 150 g pohankové mouky (celozrnné)
  • 50 g špaldové mouky (hladké)
  • 50 g mletého máku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce březového cukru
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 lžička rozpuštěného kokosového oleje + na smažení
  • marmeláda, jogurt, ovoce podle vašeho gusta

Postup:

  1. Pohankovou a špaldovou mouku prosijte přes cedník do mísy. Přidejte cukr a mák.
  2. V druhé míse smíchejte mléko, vejce a kokosový olej. Tekutou směs přimíchejte do sypké a metličkou promíchejte v hladké těsto.
  3. Rozpálenou pánev na palačinky (nebo palačinkovač) lehce potřete kokosovým olejem, vlijte trochu těsta a smažte placičky o průměru 10 cm. Nejdřív z jedné strany, pak z druhé.
  4. Podávejte s nějakou dobrou marmeládou nebo medem, jogurtem a ovocem, co máte rádi. Dobrou chuť! 🙂
Pohankové lívance s mákem
Pohankové lívance s mákem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat