Bezlepkové Polévky & Krémy Recepty

Polévka z červené řepy

V chladnějším období si stejně nejvíc ujíždím na zeleninových krémech. Skoro každý týden nějaký dělám, když to není klasická dýňovka, tak je to mrkvová, no a tento víkend jsem dala řepovou. Ta barva je prostě úžasná!   Polévka z červené řepy chutnala i mému spolustrávníkovi, který řepu zrovna nemusí. Kombinací česneku, rozmarýnu a jablečného octu jsem ho nakonec dostala  Tak co, taky dáte červené řepě šanci?   

Čas na přípravu: 45 minut
Množství: 4 porce

Ingredience:

  • 500 gramů čerstvé řepy
  • 0,5 litru zeleninového vývaru
  • 1 a půl lžičky soli
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 125 ml rostlinné smetany (doporučuji sójovou, je ze všech nejméně sladká)
  • rostlinný olej
  • 1 velká bílá cibule
  • sušený a čerstvý rozmarýn
Ingredience na polévku z červené řepy

Ingredience na polévku z červené řepy

Postup:

  1. Oloupejte červenou řepu, cibuli a česnek a nakrájejte na drobno.
  2. Cibuli opečte na rostlinném oleji dozlatova, pak přidejte řepu s česnekem a orestujte.
  3. Poté podlijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud není řepa měkká.
  4. Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí, pepřem, sušeným oregánem a jablečným octem. Pro zjemnění používám sójovou smetanu, která je nejméně sladká, ale ovesná bude taky super.
  5. Polévka z červené řepy je delikátní v kombinaci s čerstvým rozmarýnem, je to taková třešnička na dortu 🙂 Tak si nechte chutnat!
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat