Bezlepkové Recepty Saláty

Quinoa salát se špenátem a sušenými rajčaty

Výživný, lehký, plný výrazných chutí. Superzdravý. Perfektní jako krabičkový oběd do práce, kde vám ho všichni budou závidět nebo chtít rovnou sníst. Jestli na něm najdete chybu, dejte mi vědět! 🙂

Čas na přípravu: 15 minut + 20 minut vaření quinoi
Množství: 2 porce

Ingredience:

  • 150 gramů červené quinoi
  • 200 ml vody
  • 1/2 lžičky zeleninového vývaru (používám Alnatura z DM)
  • 1 špetka himalájské soli
  • hrst cherry rajčátek
  • půlka červené papriky
  • dvě velké hrsti špenátu
  • 6 velkých sušených rajčat
  • šťáva z půlky citrónu
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • provensálské bylinky

Postup:

  1. Quinou propláchněte pod vodou a dejte vařit v nové vodě se zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí, uvařenou quinou nechte ještě pár minut dojít pod pokličkou a nechte zchladnout.
  2. Nakrájejte všechnu zeleninu a sušená rajčata na kostičky, špenát pokrájejte na drobno. Promíchejte s vychlazenou quinou a ochuťte bylinkami, černým pepřem, špetkou soli, olivovým olejem a štávou z půlky citrónu. Salát chutná nejlépe vychlazený z lednice, kde se všechny chutě krásně propojí 🙂 Dobrou chuť!
Quinoa salát se špenátem a sušenými rajčaty

Quinoa salát se špenátem a sušenými rajčaty

 

Nestačilo? Přidejte si!

3 komentáře

  • Reply
    Ve spíži Inspired Kitchen | inspiredkitchen.cz
    23/04/2017 at 19:17

    […] zeleninou, kouskem tempehu a hned máte dokonalé a výživné jídlo. Velká rychlovka je také salát z červené quinoi a špenátu. Nebo když zbyde jasmínová rýže, využijte ji na smaženou rýži s tofu. U všech těchto […]

  • Reply
    Jana Goldbricht
    12/03/2018 at 08:14

    Hmm tak tohle vypadá přesně jako dobrota ,která by mi mohla chutnat, děkuji za recept a určitě vyzkouším 🙂

  • Reagovat