Asijská kuchyně Bezlepkové Hlavní jídlo Recepty

Rýžové nudle se zeleninou a houbami

Asijská kuchyně je prostě báječná. Voní bylinkami, křupe zeleninou, občas pekelně pálí a vždycky mě dostane! Stejně jako tyhle rýžové nudle se zeleninou a houbami, které vynikají velmi jednoduchou kombinací pouze pár surovin. A připravené jsou rychleji, než řeknete wok!

Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 2 porce

Ingredience:

  • 440 gramů rýžových nudlí (můžete použít jakékoliv, ale zvolte raději silnější, které se při smažení nebudou trhat a chytat na pánev)
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 2 – 3 malá zelí pak choi
  • půlka červené papriky
  • 1 mrkev
  • hrst čerstvých zelených fazolek
  • 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek
  • 1 jarní cibulka
  • 3 lžíce sojóve omáčky Shoyu
  • asijské bylinky podle chuti (koriandr, thajská bazalka, perilla… cokoliv najdete ve vietnamském chlaďáku:)

 

Nudle se zeleninou a houbami

Postup:

  1. Jako první si připravte houby a nudle. Dejte houby shitake do malé misky a zalijte je vroucí vodou, aby změkly. Nudle připravte podle návodu, sceďte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou.
  2. Pak si připravte zeleninu – mrkev, fazolky, pak choi a papriku nakrájejte na nudličky, jarní cibulku na kolečka. Nakrájejte i houby, jakmile budou měkké.
  3. V pánvi (ti šťastnější ve woku) rozpalte lžíci rýžového oleje. Vsypte nakrájené houby a asi 2 minuty opékejte. Pak přijde na řadu zelenina. Té bude stačit chvilka, aby získala barvu a mírně změkla, ale pořád zůstala křehká.
  4. Přidejte nudle a zalijte sójovou omáčkou.
  5. Na závěr vsypte pak choi a promíchejte s teplými nudlemi, aby zavadlo. Rýžové nudle se zeleninou rozdělte do misek a ozdobte asijskými bylinkami a nakrájenou chilli papričkou 🌶  Dobrou chuť! 🙂
Nudle se zeleninou a houbami

Rýžové nudle se zeleninou a houbami

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat