Recepty Saláty

Salát Tabbouleh

Tabouleh je salát původem z Libanonu, který se ale rozšířil do prakticky celého Blízkého Východu. Je krásně zelený díky hromadě čerstvé petrželky, svěží díky citrónové šťávě a výživný díky kuskusu. Ten lze nahradit bulgurem, pak salát klidně poslouží i jako lehčí oběd. Je to hrozně osvěžující salát, který dokáže vyvážit jakýkoliv těžší pokrm. A garantuji, že obstojí i u vás 🙂

Čas na přípravu: 15 minut
Množství: 2 porce

Ingredience:

  • 100 g kuskusu
  • 200 ml vody
  • 1 svazek petržele
  • 3 velká rajčata
  • ½ okurky (lze vynechat)
  • půlka velké červené cibule
  • šťáva z 1 citrónu
  • 3 – 5 lžic olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nejdříve uvařte kuskus. Kuskus je nejjednodušší jídlo pod sluncem: v misce smíchejte kuskus se špetkou soli a lžičkou olivového oleje, pak ho jednoduše zalijte vroucí vodou, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odpočívat.
  2. Mezitím si nakrájejte petrželku, cibuli, rajčata a okurku na velmi malé kousky (cca 2 – 5 mm). Vymačkejte šťávu z citrónu a tu pak společně s olejem, solí a pepřem a hotovým kuskusem promíchejte se zeleninou. Jednodušší to být snad už nemůže! Nejlépe chutná vychlazený, správně po arabsku s cizrnovým falafelem a pita chlebem 🙂
Salát Tabouleh

Salát Tabouleh

Nestačilo? Přidejte si!

1 Comment

  • Reply
    Libanonská kuchyně: to nejlepší Orientu | inspiredkitchen.cz
    01/06/2018 at 11:14

    […] jinak. Hummus je tak neuvěřitelně krémový, že každé sousto chutná jako nebe na zemi. Tabbouleh neobsahuje ani zrnko kuskusu, ale zato hromadu petržele, máty a citronové šťávy. Moutabal […]

  • Reagovat