Hlavní jídlo Recepty

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary

Těstoviny s rajčatovou omáčkou miluju už od mala, kdy jsem se cpala boloňskýma špagetama jak nezavřená. Maminka je totiž dělala z našeho domácího kečupu z vlastnoručně vypěstovaných rajčat, hromady čerstvé zeleniny a já si pamatuju, že byly tak hrozně dobrý, že se mi skoro pokaždé podařilo se jimi přecpat 🙂 Ještě štěstí, že svět vynalezl něco jako bezlepkové těstoviny. S těmi se i alergici můžou přecpávat na věky! 😀 ❤

Bezlepkových těstovin jsem vyzkoušela už hromady a nemůžu říct, že je zrovna jednoduché najít takové, které mají dobré složení a zároveň se během prvních 5 minut nerozvaří. Asi nejlepší zkušenosti mám s kukuřičnýma, které když správně uvaříte, mají fajn strukturu i chuť. Když mě redakce Žena-in.cz oslovila s nabídkou otestování bezlepkových těstovin Tesco Free From (mají celou řadu bezlepkových i bezlaktózových produktů), byla jsem hodně zvědavá, jak pro mě úplně neznámé těstoviny chutnají. Na vyzkoušení jsem dostala conchiglie (vždycky mě překvapí, kolik druhů těstovin existuje), které jsou z kukuřičné a rýžové mouky. Rýžová mouka v nich je dost cítit, chuťově bych asi brala jenom kukuřičné, ale zase mají po uvaření hodně příjemnou konzistenci a hlavně se na rozdíl od kukuřičných nelepí. A to i když zapomenete do vody k těstovinám přidat olej 🙂

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary

No a s rajčatovou omáčkou fungovaly perfektně. K tomu úžasné olivy kalamata, kapary a samozřejmě čerstvá bazalka. S tou to nejenom dobře chutná, ale taky pěkně vypadá 🙂

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2 porce

Ingredience:

  • 250 gramů bezlepkových conchiglie těstovin
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3 rajčata
  • ½ lžičky soli
  • ½ chilli papričky (nemusí být)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 malá sklenička kapary
  • 1 hrst černých oliv kalamata
  • 1 hrst čerstvé bazalky

Postup:

  1. Nakrájejte chilli papričku a česnek na drobno, rajčata na menší kousky.
  2. Česnek a papričku lehce orestujte na olivovém oleji. Až se česnek rozvoní, přidejte nakrájená rajčata spolu s plechovkou krájených a nechte asi 10 minut povařit.
  3. Omáčku ochuťte sušenou bazalkou, solí a pepřem.
  4. Kapary a olivy propláchněte a přidejte do omáčky, aby se lehce prohřály.
  5. Uvařte těstoviny podle návodu. Sceďte je a propláchněte pod studenou vodou, tak se přestanou vařit a nebudou se lepit. Nechte okapat.
  6. Suché těstoviny promíchejte spolu s omáčkou, lehce zakápněte olejem a posypejte čerstvou bazalkou. Hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂

Tip: Máte rádi Itálii? Zkuste recept na těstoviny s omáčkou z rajčat a červené čočky. Ta je totiž taky výborná!

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat