Menu

Recept Těstoviny s pistáciovým pestem a chřestem

Poprvé se mi do rukou dostalo pistáciové máslo. Najít způsob, jak s ním naložit, nebyl zrovna moc velký problém. Každou ranní kaši dokázalo pozvednout na mnohem vyšší level, ke štěstí mi dost často stačilo jen tak zabořit lžičku. Ale nakonec u mě stejně zvítězily tyhle těstoviny s pistáciovým pestem. Protože to spojení máty, bazalky, chřestu a sladkých pistácií, to spojení pro mě bylo tak úplně nové a osvěžující, že si ho určitě musím dopřávat častěji. 

Suroviny

na 2 porce
  • 250 gramů čerstvých těstovin – špaget
  • 100 gramů zeleného chřestu
  • 2 lžíce pistáciového másla (použila jsem od R3ptile)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě nadrceného černého pepře
  • 1 lžíce pistácií
  • bazalka, máta na ozdobu

Postup:

  1. Těstoviny uvařte v dostatečném množství vody. Pokud použijete čerstvé, budou hotové do pár minut. Dejte pozor, abyste je nerozvařili. Hotové je zceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Chřest omyjte a odřízněte zdřevnatělé konce. Nakrájejte na velké kusy, ty vložte do vroucí vody a vařte přibližně 2 minuty, dokud chřest nezměkne.
  3. Bazalku, mátu, pistáciové máslo, olej, pepř a sůl rozmixujte na jemnou, hladkou pastu. Tu pořádně promíchejte s těstovinami. Nakonec přidejte chřest, posypejte nadrcenými pistáciemi a čerstvou mátou a bazalkou. Dobrou chuť!

Nestačilo? Přidejte si!