Recepty Sladké

Třešňové muffiny s čokoládou

Třešně mě vždycky spolehlivě naladí na léto. Vždycky, když začínají být na stromech (pro nás panelákový nešťastníky v obchodech), vzpomenu si, jak jsme jako děcka lezli po stromech, abychom dosáhli na ty nejšťavnatější a nejzralejší v horních částech stromu. Následně se přecpali tak, že nám bylo blbě a nechtěli nic k večeři. Slibuju, že z těchto muffinů vám blbě nebude, teda pokud jich nesníte dvacet najednou. To se asi málokomu podaří, ale zase je pravda, že sníst zase jenom jeden kousek, to se taky nedá. 

Kombinace hořkého kakaa, čokolády a sladkokyselých třešní je totiž skvělá. Když ještě přidáte vanilkový extrakt a kvalitní kakao, uděláte z muffinů dokonale voňavou záležitost. Zkuste je taky, než třešňová sezóna skončí! 🍒

Čas na přípravu: 45 minut
Množství: 12 velkých muffinů

Ingredience: 

  • 250 g bezlepkové mouky (mám dobrou zkušenost s moukou Doves Farm)
  • 3 lžíce třtinového cukru (nebo jiného sladidla podle vaší chuti)
  •  150 g nadrobno nakrájené kvalitní hořké čokolády (obsahující nejméně 60 % kakaa)
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku na pečení
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 středně velká vejce
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 85 ml rostlinného oleje
  • hrst vypeckovaných třešní
Ingredience na třešňové muffiny s čokoládou

Ingredience na třešňové muffiny s čokoládou

Postup: 

  1. Třešně pořádně umyjte a vypeckujte.
  2. Připravte si dvě mísy, jednu na tekuté ingredience a druhou na suché.
  3. Tekuté ingredience promíchejte dohromady, to samé udělejte se suchými.
  4. Do sypké směsi přidejte vypeckované třešně s čokoládou a promíchejte, aby se ovoce obalilo moukou.
  5. Pak spojte obě směsi dohromady a smíchejte lžící v těsto.
  6. Formu na muffiny vymažte olejem. Používám teflonovou formu, na kterou se těsto nepřichytí, ale použít papírové košíčky vůbec nebude na škodu. Třešně totiž mají tendence při pečení vytékat a tak se na formu přichytávat.
  7. Formu plňte do plna, tak se vám vytvoří typické muffinové čepičky.
  8. Pečte na 200°C cca 20-25 minut, troubu si ale předehřejte tak 10 minut dopředu. Ideálně předtím, než začnete s celou přípravou těsta 😊  Užijte si muffiny a léto!
Třešňové muffiny s čokoládou

Třešňové muffiny s čokoládou

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat