Tuhle odlehčenou variantu těstovin si můžou dát všichni alergici na lepek a laktózu. Těstoviny jsou bezlepkové – kukuřičné, pesto je z bazalky s petrželkou a sýr vlastně není vůbec sýr, je to spíš taková směs na způsob parmazánu. Bezlepkové tagliatelle jsou jednoduché, výborné a do dvaceti minut máte hotovo! 😊
Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 1 porce
Ingredience:
- 120 gramů kukuřičných těstovin Schär
- hrst čerstvé hladkolisté petrželky
- hrst čerstvé bazalky
- špetka himalájské soli
- špetka čerstvě namletého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
Na „parmazán“:
- hrst kešu oříšků
- lžička lahůdkové droždí
- špetka himalájské soli
Postup:
- Nejdříve si připravte pesto. V sekáčku rozmixujte petrželku s bazalkou, oliváčem, solí a pepřem. Mixujte tak dlouho, až vznikne hladké a krásně zelené pesto. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl nebo pepř. Pak se dejte do přípravy „parmazánu“. Není to nic těžkého, stačí rozmixovat ořechy, pepř, lahůdkové droždí, sůl a je to. Tento veganský „sýr“ dejte do uzavíratelné skleněné dózy a uchovávejte v lednici, kde vydrží i několik týdnů. Dá se použít jak na těstoviny, tak i třeba na pizzu.
- No a na závěr dejte vařit těstoviny podle návodu. Zceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Promíchejte s pestem, trochou parmazánu a ozdobte nakrájenou petrželkou nebo čerstvou bazalkou. A zelená dobrota je na světě! Nechte si chutnat 🙂
PS: Jestli máte Itálii opavdu rádi, zkuste těstoviny s rajčatovou omáčkou z červené čočky. Je výborná 🙂

Bezlepkové tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem
2 Comments
Hráškové rizoto s chřestem a bylinkami | inspiredkitchen.cz
11/04/2018 at 15:51[…] 1 lžička veganského „parmazánu“ (recept na něj najdete tady) […]
Rajčatová omáčka s červenou čočkou | inspiredkitchen.cz
21/05/2018 at 16:27[…] nandejte na těstoviny, posypte parmazánem (co takhle zkusit veganský? recept na něj najdete u bezlepkových tagliatelle s bazalkovo-petrželkovým pestem) a ozdobte čerstvým rozmarýnem. Dobrou chuť! […]