Hlavní jídlo Recepty Tofu & Tempeh

Velikonoční nádivka bez masa

Možná to bude někomu znít zvláštně, ale nádivku nemám ráda nadýchanou. Dlouhou dobu jsem ji nemusela, než jsem tedy přišla na to, že mi prostě vadí ta konzistence 🙂 A tak jsem ji udělala podle svého gusta – hutnější, bez masa, zato se spoustou zeleniny, zeleného lupení a tempehem jako dalším zdrojem bílkoviny kromě vajec.

Recept je trochu upravený od klasiky, ale rozhodně se v něm nešetří na česneku, bylinkách, špenátu, prostě na všem jarním a zeleném. Chuť značně přidává i orestovaný uzený tempeh. Zkusíte ji taky? 🙂 

Počet porcí: cca 4, pekáček o velikosti 20 x 20 cm

Doba přípravy: 45 minut + 30 minut pečení

Suroviny:

  • 250 g bílého toustového chleba
  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • Sůl, černý mletý pepř
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvého špenátu
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 200 g uzeného tempehu
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvých kopřiv
  • 1 hrst medvědího česneku
  • olej na vaření
  • Máslo na vymazání formy
  • Strouhanka na vysypání formy

Postup:

  1. Chléb nakrájejte na kostičky. Nasucho je orestujte na pánvi.
  2. Vejce promíchejte s mlékem, solí a pepřem.
  3. Cibuli, česnek a špenát nakrájejte nadrobno. Mrkev, petržel, tempeh na kostičky. Bylinky nakrájejte na najemno.
  4. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nejdříve cibulku a česnek dozlatova. Pak přidejte všechnu zeleninu a tempeh, restujte další 3-4 minuty. Osolte a opepřete.
  5. Orestovanou zeleninu s tempehem přidejte ke chlebu a vše promíchejte i s bylinkami.
  6. Směs vložte do pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného strouhankou. Zalijte rozšlehaným vejcem a mlékem. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Dobrou chuť! 🙂
Velikonoční nádivka bez masa

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat