Dezerty

Blondies z cizrnové mouky

Ačkoliv se mi pšeničná mouka na pečení osvědčila jako nejvhodnější, moc ráda zkouším i jiné mouky. Když se recept trochu jiným vlastnostem správně přizpůsobí, může vás výsledek i příjemně překvapit. Tentokrát jsem vyzkoušela mouku cizrnovou do těchto blondies, které jsou plné kešu ořechů a sušených višní. Nebojte, blondies překvapivě ani trochu po cizrně nechutnají! Jsou sladké, vláčné a žvýkavé, přesně tak, jak mají blondies být 🙂 Recept vznikl v rámce spolupráce s drogerií dm.

Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení

Počet porcí: 1 plech o velikosti 30×20 cm

Suroviny:

  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 balení vanilkového cukru dmBio
  • 150 g kešu jogurtu dmBio
  • 70 g kešu másla dmBio
  • půl lžičky kypřícího prášku dmBio
  • 110 g cizrnové mouky dmBio
  • špetka soli
  • 60 sušených višní dmBio
  • 40 g kešu ořechů dmBio

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C a plech ve velikosti 30×20 vyložte pečícím papírem.
  2. Vajíčka vyšlehejte s jogurtem a kešu máslem. V druhé míse smíchejte cukr, sůl, kypřící prášek a mouku. Vše promíchejte, až vznikne hladké a hutné těsto. Pak vmíchejte zhruba 2/3 višní a kešu ořechů.
  3.  Jahody nakrájejte na plátky.
  4. Těsto nalijte do připraveného plechu. Rovnoměrně posypte zbytkem kešu ořechů, višní a plátky jahod.  Lehce do těsta zatlačte. Pečte 30 minut. Před krájením nechte úplně vychladnout. Dobrou chuť! 🙂
Blondies z cizrnové mouky

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat