Menu

Recept Bramboračka s kroupami

Když je venku hnusně, chce to pořádně velkou misku polévky! Bramboračka se sušenými houbami a kroupami je přesně to, co v chladných dnech moje promrzlý tělo potřebuje 🤗Bramboračku vždycky dělám ze sušených hub. Chutná tak nejlíp a když náhodou dojdou zásoby, sušené houby se dají snadno koupit. Lze si ji tak uvařit v průběhu celého roku. Je to jednoduchá, ale moc dobrá polévka ❤️

Suroviny

na 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce oleje na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 150 g brambor
  • 1 hrst sušených hub
  • 2 lžíce hladké pšeničné mouky
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce uvařených ječných krup
  • Sůl, pepř, sušená majoránka a tymián

Postup:

  1. Cibuli, mrkev a petržel nakrájejte na kostičky, česnek na plátky.
  2. V hrnci rozehřejte olej s máslem. Orestujte nejdříve cibuli. Jakmile zesklovatí, vmíchejte česnek a kmín. Po dvou minutách restování přijde na řadu mrkev, petržel a brambory. Důkladně opékejte dozlatova.
  3. K zelenině přidejte houby a zalijte vodou tak, aby všechno bylo ponořené. Vařte na mírném stupni 20 minut do změknutí.
  4. Mouku rozmíchejte s vodou a vlijte do polévky. Přidejte kroupy, sůl, pepř, bylinky a vařte 5 minut.
  5. Podávejte s pečivem. Dobrou chuť!

Nestačilo? Přidejte si!