V teplém počasí mám stejně nejraději saláty. Tento čočkový je teď můj nový oblíbenec. Je plný výrazných chutí, ze kterých nejvíc dominuje chuť zrníček granátového jablka a bylinek, hlavně máty, která salát dokonale osvěží. Díky zelené čočce je docela vydatný, a tak perfektně poslouží i jako rychlý oběd do krabičky 😊
Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 2 porce
Ingredience:
- 150 gramů černé čočky beluga
- 2 lžíce sirupu z granátového jablka
- 1 lžíce jablečného octa (dobře poslouží i šťáva z citrónu)
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka pepře
- 1/2 lžičky soli
- hrst čerstvé máty
- hrst hladkolisté petrželky
- 200 gramů cherry rajčátek
- 1/2 granátového jablka
Postup:
- Čočku nejdříve namočte na dvě hodiny ve vodě, aby změkla. Pak ji propláchněte a vařte 10 minut v nové vodě. Čočka by neměla být rozvařená, spíš na skus. Po uvaření ji propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Mátu a petrželku nasekejte najemno. Čočku promíchejte se sirupem z granátového jablka, jablečným octem, olivovým olejem, pepřem a solí. Přidejte nasekané bylinky, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka z granátového jablka. Ochutnejte a případně dochuťte další solí, pepřem nebo octem. Pak salát dejte na 15 minut vychladit do lednice, kde se všechny chutě krásně propojí 😊 Dobrou chuť!


1 Comment
Luštěniny na talíři | inspiredkitchen.cz
19/06/2017 at 15:24[…] světlejší varianta červené. Zkuste třeba tuto indickou polévku z červené čočky nebo čočkový salát s granátovým jablkem a mátou. Oba dva recepty vás překvapí svou rozmanitostí v chuti […]