Bezlepkové Recepty Saláty

Fenyklový salát s pomerančem a pekany

Plný barev, chutí a svěžesti sezónních surovin, takový je tento salát! Spolu s medovo-hořčičným dresingem je to super zpestření týdne. Je nejvhodnější jako příloha k obědu nebo k večeři, samotný by vám rozhodně nestačil. Pokud chcete salát o něco vynutit, přidejte bílé fazole nebo feta sýr nakrájený na kostičky. Určitě tím nic nezkazíte! 🙂

Fenyklový salát s pomerančem a pekany

Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí: 2 porce

Ingredience na salát:

  • 1 bulva fenyklu
  • 1 pomeranč
  • mix baby salátů (mesclun)
  • 1 hrst pekanových ořechů

Ingredience na dresing:

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka černého mletého pepře
  • 1 lžička agávového sirupu nebo medu

Postup:

  1. Fenykl zbavte vrchní tvrdé slupky. Zelené výrůstky připomínající kopr ponechejte na ozdobu. Nakrájejte na tenké plátky.
  2. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na talíř postupně poskládejte listy salátu, pak plátky fenyklu a kousky pomeranče. Posypejte pekanovými ořechy a ozdobte fenyklovými třásněmi.
  4. Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem. Dobrou chuť! 🙂
Fenyklový salát s pomerančem a pekany
Fenyklový salát s pomerančem a pekany

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat