Plný barev, chutí a svěžesti sezónních surovin, takový je tento salát! Spolu s medovo-hořčičným dresingem je to super zpestření týdne. Je nejvhodnější jako příloha k obědu nebo k večeři, samotný by vám rozhodně nestačil. Pokud chcete salát o něco vynutit, přidejte bílé fazole nebo feta sýr nakrájený na kostičky. Určitě tím nic nezkazíte! 🙂

Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience na salát:
- 1 bulva fenyklu
- 1 pomeranč
- mix baby salátů (mesclun)
- 1 hrst pekanových ořechů
Ingredience na dresing:
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 špetka černého mletého pepře
- 1 lžička agávového sirupu nebo medu
Postup:
- Fenykl zbavte vrchní tvrdé slupky. Zelené výrůstky připomínající kopr ponechejte na ozdobu. Nakrájejte na tenké plátky.
- Pomeranč oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na talíř postupně poskládejte listy salátu, pak plátky fenyklu a kousky pomeranče. Posypejte pekanovými ořechy a ozdobte fenyklovými třásněmi.
- Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky