Bezlepkové Recepty Snídaně

Frittata se sušenými rajčaty, olivami a bazalkovým pestem

Vaječná frittata je pro mě důkazem, že v jednoduchosti je krása. Stačí pepř, sůl, čerstvé bylinky, kousek dobrého pečiva a máte tu nejlepší snídani, jakou si můžete dopřát. Doplňte ji o další suroviny navíc a už tak výbornou snídani povýšíte na ještě vyšší úroveň. Za mě velmi dobře fungují sušená rajčata, olivy a bazalkové pesto. Nezapomeňte na čerstvou zeleninu a bylinky! A o zahnání opravdu velkého hladu se postará i trochu nastrouhaného sýru. V případě tohoto receptu mozzarelly 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Frittata se sušenými rajčaty, olivami a bazalkovým pestem

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 15 minut

Suroviny:

Postup:

  1. Vejce v misce rozmíchejte tak, aby ve směsi nezůstal ani kousek žloutku a bílku. Přidejte sůl, pepř, italské bylinky, nastrouhanou mozzarellu a sušená rajčata nakrájená na malé kousky. Promíchejte.
  2. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej z rajčat na mírný stupeň. Nejdříve orestujte šalotku s česnekem, jen tak, aby šalotka zesklovatěla. Pak vlijte vaječnou směs s rajčaty a mozzarellou.
  4. Pánev přiklopte pokličkou a smažte dalších 5 minut, dokud se vejce neuvaří. Hotovou frittatu doplňte olivami, bazalkovým pestem, rajčaty a bylinkami. Hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂
Frittata se sušenými rajčaty, olivami a bazalkovým pestem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat