Předkrmy a pomazánky Recepty

Hrášková pomazánka se sýrem feta

Tahle hrášková pomazánka pro mě je zajímavým zpestřením. Převažuje sladko-slaná chuť hrášku a výrazného feta sýru, ale v pozadí ji doplňuje svěžest citrónové šťávy a kyselost sumacu. Dokonale si rozumí s nakyslejším kváskovým chlebem, okurkou a křupavými hráškovými výhonky, které poslední dobou cpu do všeho, kde se objeví i třeba jen jedna jediná kulička hrášku. Navíc je rychle hotová a z mraženého hrášku ji lze připravit v průběhu celého roku 🙂

Hrášková pomazánka se sýrem feta
Hrášková pomazánka se sýrem feta

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 2 porce (přibližně dva velké krajíce chleba)

Ingredience:

  • 100 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 100 g tvarohového sýru – žervé/lučiny
  • 50 g sýru feta
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • na ozdobu: hráškové výhonky, hrášek, sýr feta, sumac

Postup:

  1. Pokud máte mražený hrášek, zalijte ho vodou a nechte roztát. Pak zceďte a nechte okapat.
  2. Hrášek rozmixujte s žervé, feta sýrem, solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z citrónu na jemný krém.
  3. Natřete na chléb, posypte nadrobeným feta sýrem, hráškem, hráškovými výhonky a sumacem. Dobrou chuť! 🙂
Hrášková pomazánka se sýrem feta

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat