Tahle hrášková pomazánka pro mě je zajímavým zpestřením. Převažuje sladko-slaná chuť hrášku a výrazného feta sýru, ale v pozadí ji doplňuje svěžest citrónové šťávy a kyselost sumacu. Dokonale si rozumí s nakyslejším kváskovým chlebem, okurkou a křupavými hráškovými výhonky, které poslední dobou cpu do všeho, kde se objeví i třeba jen jedna jediná kulička hrášku. Navíc je rychle hotová a z mraženého hrášku ji lze připravit v průběhu celého roku 🙂

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2 porce (přibližně dva velké krajíce chleba)
Ingredience:
- 100 g mraženého nebo čerstvého hrášku
- 100 g tvarohového sýru – žervé/lučiny
- 50 g sýru feta
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky bílého mletého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citrónu
- na ozdobu: hráškové výhonky, hrášek, sýr feta, sumac
Postup:
- Pokud máte mražený hrášek, zalijte ho vodou a nechte roztát. Pak zceďte a nechte okapat.
- Hrášek rozmixujte s žervé, feta sýrem, solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z citrónu na jemný krém.
- Natřete na chléb, posypte nadrobeným feta sýrem, hráškem, hráškovými výhonky a sumacem. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky