Tenhle recept oceníte hlavně pro jeho jednoduchost. Umíchat všechny ingredience v těsto a nalít ho do muffinové formy totiž není vůbec žádná věda. Muffiny jsou plné jablek, voní po skořici a možná vám tak trochu připomenou podzim nebo Vánoce. Jsou lehké, vláčné a budete se po nich cítit dobře, ať už sníte jeden, dva nebo tři! Doplňte je čerstvým ovocem, případně namažte marmeládou a máte skvělou snídani 😊

Počet porcí: 12 ks
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience na těsto:
- 150 g špaldové mouky
- 100 g ovesné mouky (nebo ovesných vloček)
- 1 lžička kypřicího prášku na pečení
- 1 hrst sušených jablek
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky perníkového koření
- 150 g třtinového cukru
- 150 ml ovesného nebo rýžového mléka
- 2 vejce
- 4 lžíce jablečného pyré
- 2 lžíce arašídového másla
- 50 ml slunečnicového oleje
Na posypání:
- ovesné vločky, drcené arašídy
Postup:
- Sušená jablka nakrájejte na kousky. Pokud používáte ovesné vločky, nasypte je do mixéru a rozmixujte najemno. S ovesnou moukou máte o starost méně 🙂
- Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, tzn. ovesnou a špaldovou mouku, kypřicí prášek, cukr, sušená jablka, rozinky, skořici a perníkové koření.
- v druhé míse smíchejte mléko, vejce, jablečné pyré, arašídové máslo a olej. Přidejte k suché směsi a promíchejte v těsto.
- Papírovými košíčky vyložte formu na muffiny. Naplňte je těstem do plna a poté posypte ovesnými vločkami a nadrcenými arašídy. Pečte na 180 °C cca 20-25 minut, troubu si ale předehřejte tak 10 minut dopředu. Ideálně předtím, než začnete s celou přípravou těsta.
- Muffiny nechte pořádně vychladnout. Nechte si chutnat! 🙂


Zatím žádné příspěvky