Recepty Saláty

Kuskusový salát s kapustičkami a lískovými oříšky

Když potřebuju něco honem rychle ukuchtit, kuskus bývá můj hodně věrný kamarád. Aby taky ne, když ho stačí zalít jenom horkou vodou a pak promíchat s tím, co máte rádi. Já ho většinou připravuju s rajčaty, cibulí a petrželkou, takže jako libanský salát tabbouleh, tentokrát jsem ho ale vyladila tak, aby byl vhodný pro chladnější dny. S pečenou zeleninou a lískovými oříšky. Lze podávat studený i teplý, pak i hezky zahřeje!

Kuskusový salát s pečenými kapustičkami a lískovými oříšky
Kuskusový salát s pečenými kapustičkami a lískovými oříšky

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

  • 300 g kapustiček
  • 150 g celozrnného kuskusu
  • 300 ml horké vody nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 50 g feta sýru
  • 1 hrst opražených lískových oříšků
  • čerstvý tymián
  • pepř a sůl

Postup:

  1. Kapustičky očistěte, zbavte košťálu a pak přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut na 180 °C, dokud kapustičky nezměknou.
  2. Kuskus zalejte horkou vodou nebo vývarem. Přikryjte pokličkou a nechte pár minut dojít. Pak načechrejte vidličkou, osolte, opepřete, přimíchejte sušený tymián a jablečný ocet.
  3. Upečené kapustičky promíchejte s kuskusem, lískovými oříšky a nadrobeným feta sýrem. Podle chuti dosolte, dopepřete nebo přidejte trochu octu.
  4. Salát ozdobte čerstvým tymiánem a podávejte. Dobrou chuť! 🙂
Kuskusový salát s pečenými kapustičkami a lískovými oříšky
Kuskusový salát s pečenými kapustičkami a lískovými oříšky

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat