Voňavá levandulová bábovka plná borůvek. Nebojte, není to žádná aviváž! Když to s levandulí nepřeženete, těsto jen hezky ovoní a ochutí. Levanduli jsem použila sušenou, ale klidně dejte čerstvou, je to na vás. To stejné s borůvkami, já zvolila kanadské, ale perfektní budou i lesní. V bábovce jsou moc příjemným osvěžením! 🙂

Suroviny:
- máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
- 200 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 1 lžička sušené levandule
- 1 špetka soli
- 150 g čerstvých kanadských borůvek
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup:
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Troubu zapněte horní a dolní ohřev a 170 °C.
- Mouku promíchejte s kypřícím práškem, mletou vanilkou, levandulí, špetkou soli a borůvkami.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak snižte šlehání na nižší stupeň a přilijte smetanu.
- Do tekuté směsi se smetanou jemně vmíchejte sypkou. Jemně promíchejte v těsto a vlijte do vymaštěné formy. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
- Nechte vychladnout a pak krájejte.

Zatím žádné příspěvky