Asijská kuchyně

Levandulová bábovka s borůvkami

Voňavá levandulová bábovka plná borůvek. Nebojte, není to žádná aviváž! Když to s levandulí nepřeženete, těsto jen hezky ovoní a ochutí. Levanduli jsem použila sušenou, ale klidně dejte čerstvou, je to na vás. To stejné s borůvkami, já zvolila kanadské, ale perfektní budou i lesní. V bábovce jsou moc příjemným osvěžením! 🙂

Suroviny:

  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • 200 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • 1 lžička sušené levandule
  • 1 špetka soli
  • 150 g čerstvých kanadských borůvek
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání 

Postup:

  1. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Troubu zapněte horní a dolní ohřev a 170 °C.
  2. Mouku promíchejte s kypřícím práškem, mletou vanilkou, levandulí, špetkou soli a borůvkami.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak snižte šlehání na nižší stupeň a přilijte smetanu. 
  4. Do tekuté směsi se smetanou jemně vmíchejte sypkou. Jemně promíchejte v těsto a vlijte do vymaštěné formy. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí. 
  5. Nechte vychladnout a pak krájejte. 

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat