Recepty Sladké

Levandulové sušenky

Levandulové sušenky jsem chtěla zkusit dlouho. Pořád jsem to odsouvala, až mi konec léta naznačil, že bych měla kopnout do vrtule, jestli chci použít čerstvou levanduli. Tak tady jsou! 🙂

Levandulové sušenky

Doba přípravy: 45 minut + chlazení v lednici

Počet porcí: cca 30 ks

Suroviny:

  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťáv
  • 1 lžička levandulových květů
  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • Květy levandule na ozdobu

Postup:

  1. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pak zašlehejte žloutek, citrónovou šťávu, kůru a levanduli.
  2. Přidejte mouku a rukou zpracujte v těsto, které zabalte do potravinové fólie. Nechte v lednici odpočívat přes noc nebo alespoň 1 hodinu.
  3. Těsto rozválejte na placku tlustou cca 3 mm. Na placku rozmístěte květy levandule a pomocí pečícího papíru je do těsta lehce rukou vmáčkněte. Pak vykrajovátkem vykrajujte kolečka tak, aby květy byly ve středu.
  4. Pečte na plechu vyložený pečícím papírem, v troubě vyhřáté na 170 °C cca 12 minut.
  5. Sušenky jsou po upečení hodně křehké, nechte je zcela vychladnout 🙂 Dobrou chuť!
Levandulové sušenky

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat