Každou víkendovou snídani bychom si měli náležitě užít. Náležitě znamená, že poté, co se pořádně vyspíme, se ještě chvíli válíme v posteli a pak začneme chystat bohatou snídani, kterou ideálně zase sníme v posteli. Nejlepší varianta samozřejmě je, když nám ji do postele rovnou někdo přinese, pak doporučuji tento recept přeposlat vaší drahé polovičce a třeba jí to trkne. Pak vám budu docela závidět, protože u nás jsem to já, kdo pokaždé vstává první. 🙈
Lívance rozhodně nechystám každý víkend, ale když už se do nich pustím, je to fajn zpestření. Díky rýžovému mléku a mouce jsou vhodné úplně pro všechny. K nim si dejte nějakou dobrou domácí marmošku, jogurt nebo zužitkujte obrovskou zásobu jahod v lednici a během minuty připravte jednoduchou jahodovou omáčku. Jednodušší už to být nemůže 😊

Lívance s jahodovou omáčkou
Čas na přípravu: 30 minut
Množství: 16 lívanců
Ingredience:
- 150 gramů rýžové mouky
- 200 ml rýžového mléka
- 1 domácí vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 špetka soli
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- olej na smažení
Na omáčku:
- dvě hrsti čerstvých jahod
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Mouku prosijte a v míse smíchejte s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli.
- V druhé míse pak rozmíchejte vejce a olej s mlékem.
- Tekutou směs pomalu přidejte k sypkým ingrediencím a promíchejte, až vznikne těsto. Těsto by nemělo být moc řídké, spíše hutnější než na palačinky. Nechte 10 minut odpočívat.
- Mezitím si připravte omáčku: 1 hrst jahod rozmixujte v sekáčku společně s cukrem a vanilkovým extraktem.
- Lívance pak smažte na oleji dozlatova. Pak zalijte omáčkou, přidejte zbylé čerstvé jahody, ozdobte mátou a užívejte!
TIP: Lívance obohaťte bílým jogurtem. Ten vše krásně zjemní a dodá nějaký ty bílkoviny. 🙂

Lívance s jahodovou omáčkou
2 Comments
Lubomíra Bačová
04/03/2018 at 10:25Bezlepkove livance byli naprosto báječné 💕
inspiredkitchen
05/03/2018 at 10:17Lubomíro, jsem moc ráda, že lívance chutnaly! ❤️ Přeji hezký den, Tereza