Kombinací švestky a mák asi nikoho nepřekvapím, ale za mě prostě funguje a bavit mě nepřestává. A věřím, že to tak nemám jediná! Takže přidávám další tip, co se švestkami, tentokrát v podobě makovce s pohankovou moukou, díky které je trochu tmavší. Pokud pohankovou zrovna nemáte v lásce, jednoduše použijte jen špaldovou. Nebo klasickou pšeničnou. Bude taky výborný 🙂

Počet porcí: cca 12 ks (forma o velikosti 29 x 20 x 3 cm)
Doba přípravy: 15 minut příprava + 30-35 minut pečení
Suroviny:
- 150 g hladké špaldové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 80 g mletého máku
- 1 lžička skořice
- 1/2 balení kypřícího prášku na pečení (cca 9 g)
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 50 ml řepkového oleje
- 150 ml rýžového mléka (vlažného)
- 150 g bílého jogurtu (o pokojové teplotě)
- 250 g čerstvých švestek
- 50 g mandlí (hranolky nebo plátky)
Postup:
- Ve velké míse smíchejte obě mouky s mákem, skořicí a kypřicím práškem.
- Ve druhé vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte olej a mléko. Pak promíchejte s jogurtem.
- Sypké suroviny přidejte do tekutých a vymíchejte v těsto. Nalijte do formy vymaštěné olejem a vysypané moukou (nebo vyložené pečicím papírem). Povrch poklaďte nakrájenými a vypeckovanými švestkami a posypte mandlemi. Pečte 30-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky