Výživný, lehký, plný výrazných chutí. Superzdravý. Perfektní jako krabičkový oběd do práce, kde vám ho všichni budou závidět nebo chtít rovnou sníst. Jestli na něm najdete chybu, dejte mi vědět! 🙂
Čas na přípravu: 15 minut + 20 minut vaření quinoi
Množství: 2 porce
Ingredience:
- 150 gramů červené quinoi
- 200 ml vody
- 1/2 lžičky zeleninového vývaru (používám Alnatura z DM)
- 1 špetka himalájské soli
- hrst cherry rajčátek
- půlka červené papriky
- dvě velké hrsti špenátu
- 6 velkých sušených rajčat
- šťáva z půlky citrónu
- čerstvě namletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- provensálské bylinky
Postup:
- Quinou propláchněte pod vodou a dejte vařit v nové vodě se zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí, uvařenou quinou nechte ještě pár minut dojít pod pokličkou a nechte zchladnout.
- Nakrájejte všechnu zeleninu a sušená rajčata na kostičky, špenát pokrájejte na drobno. Promíchejte s vychlazenou quinou a ochuťte bylinkami, černým pepřem, špetkou soli, olivovým olejem a štávou z půlky citrónu. Salát chutná nejlépe vychlazený z lednice, kde se všechny chutě krásně propojí 🙂 Dobrou chuť!

Quinoa salát se špenátem a sušenými rajčaty
3 Comments
Ve spíži Inspired Kitchen | inspiredkitchen.cz
23/04/2017 at 19:17[…] zeleninou, kouskem tempehu a hned máte dokonalé a výživné jídlo. Velká rychlovka je také salát z červené quinoi a špenátu. Nebo když zbyde jasmínová rýže, využijte ji na smaženou rýži s tofu. U všech těchto […]
Jana Goldbricht
12/03/2018 at 08:14Hmm tak tohle vypadá přesně jako dobrota ,která by mi mohla chutnat, děkuji za recept a určitě vyzkouším 🙂
inspiredkitchen
12/03/2018 at 10:38Dobrý den Jano, tak to mám radost, ať chutná 🙂