Řepová polévka nemusí být nutně jenom symbol zimy nebo podzimu! S trochou obměn jde hezky vyladit i do jara. Zkuste ji s ředkvičkami, koprem, trochou červeného vinného octa a feta sýrem. Zaručeně se v nějaký ten chladnější jarní večer bude hodit! A pokud nechcete čekat, než se řepa uvaří, použijte místo čerstvé řepy předvařenou. Polévka bude hotová v cukuletu a zároveň si trochu ulehčíte práci 🙂
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut (v případě čerstvé řepy)
Ingredience:
- 500 g čerstvé nebo předvařené řepy
- 1 větší žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 svazky ředviček + na ozdobu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého mletého pepře
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 1 hrst kopru + na ozdobu
- 50 g feta sýra
- 1 hrst klíčků z červené řepy
Postup:
- Řepu, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky (předvařenou řepu loupat nemusíte). Ředkvičky očistěte.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli s česnekem na něm orestujte dozlatova. Pak přidejte řepu, ředkvičky a krátce opečte.
- Zeleninu zalijte zeleninovým vývarem. Vařte 40-50 minut do změknutí (v případě předvařené řepy stačí vařit jen 10 minut, dokud nezměknou ředkvičky).
- K uvařené zelenině přidejte kopr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ochuťte solí, pepřem a červeným octem.
- Polévku podávejte s ředkvičkami a feta sýrem nakrájeným na plátky, výhonky z červené řepy a čerstvým koprem. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky