Bezlepkové Polévky & Krémy Recepty

Řepová polévka s ředkvičkami, koprem a feta sýrem

Řepová polévka nemusí být nutně jenom symbol zimy nebo podzimu! S trochou obměn jde hezky vyladit i do jara. Zkuste ji s ředkvičkami, koprem, trochou červeného vinného octa a feta sýrem. Zaručeně se v nějaký ten chladnější jarní večer bude hodit! A pokud nechcete čekat, než se řepa uvaří, použijte místo čerstvé řepy předvařenou. Polévka bude hotová v cukuletu a zároveň si trochu ulehčíte práci 🙂

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 50 minut (v případě čerstvé řepy)

Ingredience:

  • 500 g čerstvé nebo předvařené řepy
  • 1 větší žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 svazky ředviček + na ozdobu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého mletého pepře
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 hrst kopru + na ozdobu
  • 50 g feta sýra
  • 1 hrst klíčků z červené řepy

Postup:

  1. Řepu, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky (předvařenou řepu loupat nemusíte). Ředkvičky očistěte.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli s česnekem na něm orestujte dozlatova. Pak přidejte řepu, ředkvičky a krátce opečte.
  3. Zeleninu zalijte zeleninovým vývarem. Vařte 40-50 minut do změknutí (v případě předvařené řepy stačí vařit jen 10 minut, dokud nezměknou ředkvičky).
  4. K uvařené zelenině přidejte kopr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ochuťte solí, pepřem a červeným octem.
  5. Polévku podávejte s ředkvičkami a feta sýrem nakrájeným na plátky, výhonky z červené řepy a čerstvým koprem. Dobrou chuť! 🙂
Řepová polévka s ředkvičkami, koprem a feta sýrem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat