Dost často se potkávám s tím, že vegetariáni netuší, co uvařit k štědrovečerní večeři. Nezdá se to, ale možností…
Pokud se vám přemnožily cukety, tohle je ideální způsob, jak s nimi naložit. Vydlabat, přidat náplň a upéct! Vhodné…
Poslední dobou připravuju tofu pořád stejně. Se smaženou rýží, která (ač je to dost neuvěřitelný) se mi pořád…
Miso polévka s tofu, houbami shitake a nudlemi
Tuhle polévku nejvíc oceníte, když cítíte, že na vás něco leze. Miso je totiž takovej koncentrát cenných látek,…
Mrkvová polévka se zázvorem, pomerančem a kokosovým mlékem
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou patří k mým nejoblíbenějším. Recept na ni už tu má nějakou…
První dojmy z Bali byly vcelku rozpačité. Do hlavního města Denpasar jsme dorazili ve tři hodiny ráno místního…
Smažené rýžové nudle Pad Thai s marinovaným tofu
Asijská kuchyně vypadá jednoduše, ale není tak snadná, jak se zdá. Člověk na ni musí sehnat ty správný…
Palačinky nejsou moje typická snídaně, alespoň ne v týdnu, kdy na velký vyvařování prostě není čas. Naštěstí jsou…
Klasickou květákovou polévku zná asi každý, já jsem ji protentokrát chtěla zkusit trochu jinak. Tahle chutná lehce po…
Čing čong čeng, Asie je top! Zkus tohle květákové kari s kokosovým mlékem a galangou 🙂 Tenhle pokrm je…