Sice to pečení batátů trvá, ale stojím si za tím, že za tu snahu tohle jídlo stojí. Batáty…
Základem jsou luštěniny, obiloviny, rajčata a spoustu koření. Je značně variabilní, je to takové to jídlo „co dům…
Tahle vydatná zeleninová polévka vznikla v rámci lednového vyjídání spíže. Ze zásob na ni padla cizrna, těstoviny orzo…
Kdybych měla z jídel z jednoho hrnce vybrat moje nejoblíbenější, minestrone bude asi na prvním místě. Může se…
Přemýšlela jsem, co s tím květákem v lednici, jestli ho zase jen tak rychle orestuju spolu s další zeleninou…
Černou čočku beluga používám snad nejčastěji do salátů, v těch je totiž výborná. Nerozváří se a i po…
Hráškový hummus s medvědím česnekem a tempehem
Hráškový hummus dělám poměrně často. Většinou ho rozmixuju jen se špenátem, v jarní sezóně přidávám i medvědí česnek,…
Chana masala je jídlo, na které s jistotou natrefíte v každé restauraci v Indii, ať už se vyskytujete v jakékoliv…
Z cizokrajných kuchyní je mi ta mexická docela blízko. Asi pro to neuvěřitelné spektrum barev, chutí, bylinek, koření a…
Mexickou kuchyni vlastně moc neznám, nedělám a ani nevim proč. Přitom je plná chutí a člověk se nemusí…