Těstoviny s rajčatovou omáčkou miluju už od mala, kdy jsem se cpala boloňskýma špagetama jak nezavřená. Maminka je totiž dělala z našeho domácího kečupu z vlastnoručně vypěstovaných rajčat, hromady čerstvé zeleniny a já si pamatuju, že byly tak hrozně dobrý, že se mi skoro pokaždé podařilo se jimi přecpat 🙂 Ještě štěstí, že svět vynalezl něco jako bezlepkové těstoviny. S těmi se i alergici můžou přecpávat na věky! 😀 ❤
Bezlepkových těstovin jsem vyzkoušela už hromady a nemůžu říct, že je zrovna jednoduché najít takové, které mají dobré složení a zároveň se během prvních 5 minut nerozvaří. Asi nejlepší zkušenosti mám s kukuřičnýma, které když správně uvaříte, mají fajn strukturu i chuť. Když mě redakce Žena-in.cz oslovila s nabídkou otestování bezlepkových těstovin Tesco Free From (mají celou řadu bezlepkových i bezlaktózových produktů), byla jsem hodně zvědavá, jak pro mě úplně neznámé těstoviny chutnají. Na vyzkoušení jsem dostala conchiglie (vždycky mě překvapí, kolik druhů těstovin existuje), které jsou z kukuřičné a rýžové mouky. Rýžová mouka v nich je dost cítit, chuťově bych asi brala jenom kukuřičné, ale zase mají po uvaření hodně příjemnou konzistenci a hlavně se na rozdíl od kukuřičných nelepí. A to i když zapomenete do vody k těstovinám přidat olej 🙂

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary
No a s rajčatovou omáčkou fungovaly perfektně. K tomu úžasné olivy kalamata, kapary a samozřejmě čerstvá bazalka. S tou to nejenom dobře chutná, ale taky pěkně vypadá 🙂
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience:
- 250 gramů bezlepkových conchiglie těstovin
- 1 plechovka krájených rajčat
- 3 rajčata
- ½ lžičky soli
- ½ chilli papričky (nemusí být)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka pepře
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 malá sklenička kapary
- 1 hrst černých oliv kalamata
- 1 hrst čerstvé bazalky
Postup:
- Nakrájejte chilli papričku a česnek na drobno, rajčata na menší kousky.
- Česnek a papričku lehce orestujte na olivovém oleji. Až se česnek rozvoní, přidejte nakrájená rajčata spolu s plechovkou krájených a nechte asi 10 minut povařit.
- Omáčku ochuťte sušenou bazalkou, solí a pepřem.
- Kapary a olivy propláchněte a přidejte do omáčky, aby se lehce prohřály.
- Uvařte těstoviny podle návodu. Sceďte je a propláchněte pod studenou vodou, tak se přestanou vařit a nebudou se lepit. Nechte okapat.
- Suché těstoviny promíchejte spolu s omáčkou, lehce zakápněte olejem a posypejte čerstvou bazalkou. Hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂
Tip: Máte rádi Itálii? Zkuste recept na těstoviny s omáčkou z rajčat a červené čočky. Ta je totiž taky výborná!

Těstoviny conchiglie s rajčatovou omáčkou, olivami a kapary
Zatím žádné příspěvky