Extrémně jednoduchý, super rychle připravený, delikátní. Protože kokosové bounty tyčinky, to je spoustu kokosu v čokoládě. Připravte je do zásoby, schovejte do mrazáku a pak popadněte, když vás přepadne chuť na něco sladkého. Budete tam chodit častěji, než by možná bylo vhodné 😀
Čím že jsem to nabarvila tu kokosovou náplň? Žádná chemie, přátelé! I když to vypadá to dost nevěrohodně, tohlecto je 100 % čistý a přírodní růžový pitaya prášek a modrá spirulina, kterou jsem dostala na vyzkoušení od své kamarádky Káji. Prášky chuť ovlivní jen velmi lehce, takže pořád cítíte tu výraznou chuť kokosu, ale barvu udělají teda neskutečnou. Můžete je sehnat na powmeup.cz. A jasně, že tyčinky budou výborné i bez obarvení 🙂
Počet porcí: 8-10 tyčinek
Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny chlazení
Ingredience:
- 200 g strouhaného bio kokosu (bio má lepší chuť)
- 4 lžíce březového cukru
- 4 lžíce kokosového másla
- 1 lžíce pink pitaya prášku
- 1 lžíce prášku z modré spiruliny
- 100 hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Postup:
- Kokos a březový cukr rozmixujte najemno. Pak smíchejte s kokosovým máslem.
- Směs rozdělte na dvě poloviny. Do jedné vmíchejte růžový prášek, do druhé modrou spirulinu.
- Menší plech nebo formu na chléb vystelte pečicím papírem. Pokud vám to půjde těžko, zkuste ho trochu navlhčit a pomačkat. Pak rovnoměrně vtlačte růžovou směs, poté modrou. Dejte do mrazáku ztuhnout.
- Mezitím nechte ve vodní lázni roztavit čokoládu společně s kokosovým olejem. Ztuhlé tyčinky v ní poté obalujte. Nechte znovu vychladit, aby směs a čokoláda ztuhla. Uchovávejte v lednici nebo v mrazáku. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky