Polévky & Krémy Recepty

Podzimní dýňová polévka

Já vím, dýně jsou teď všude, kam se podíváš a dýňová polévka už vůbec není žádným kuchařským objevem. Pro mě je ale dýňová polévka takovou klasikou, bez které by podzim nebyl ten pravý podzim, a proto si své místečko na blogu zaslouží 🙂 Každý má svůj oblíbený recept, můj je základní, který lze dál vytunit dle libosti 🙂

Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 6 porcí

Ingredience: 

  • 500 gramů dýně Hokkaido
  • 1 velká bílá cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 3 cm kousek zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml rostlinné smetany
  • dýňová semínka a dýňový olej na ozdobení

Postup:

Cibulku oloupejte a nakrájejte na jemno. Omytou dýni nakrájejte na malé kousky a zbavte dužiny a jader. Na oleji zpěňte cibulku a osmažte dozlatova. Přidejte nakrájenou dýni a chvilku restujte, až začne vonět. Pak zalijte horkým zeleninovým vývarem. Přidejte zázvor, česnek, sůl a pepř a vařte, dokud dýně nezměkne. Rozmixujte tyčovým mixérem, aby vznikl hladký jemný krém. V posledním kroku pak zjemněte rostlinnou smetanou (výborně funguje i kokosové mléko) a pár minut povařte. No a je hotovo, můžete servírovat! Polévka je nejlepší pokapaná dýňovým olejem a opraženými dýňovými semínky, které dodají tu správnou intenzivní chuť. 👌

Podzimní hřejivá dýňová polévka

Podzimní dýňová polévka zahřeje i v těch nejchladnějších dnech.

 

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat