Bezlepkové Dezerty Recepty Sladké

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Čokoládovo-arašídové košíčky. Jejich původní záměr byl vytvořit něco rychlého a sladkého do pusy, ale protože jsou fakt dekadentně dobré, dají se směle použít i jako vánoční cukroví. Jejich výhoda? Potřebujete na ně jenom 4 suroviny, papírové košíčky – a mrazák!

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Počet porcí: 12 kusů
Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

  • 100 g čokolády (použila s 85 % kakaa)
  • 3 lžíce pražených arašídů
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tu nalijte do košíčků jako první vrstvu. Dejte do mrazáku zatuhnout.
  2. Nadrťte arašídy na větší kousky. Arašídové máslo rozmíchejte spolu s rozpuštěným kokosovým olejem.
  3. Jakmile čokoládová vrstva ztuhne, posypte ji nadrcenými arašídy a polijte arašídovým máslem. Dejte opět do mrazáku zatuhnout.
  4. Třetí vrstvu vytvoříte jako první – rozpuštěnou čokoládou – kterou posypejte arašídy. Dejte naposled na deset minut do mrazáku a voilà, máte hotovo!

PS: V mrazáku vydrží klidně měsíc, jen je tam strčte na tajňačku. Jinak do Vánoc zmizej. 😊 Dobrou chuť!
PSS: Další inspiraci na rychlé nepečené cukroví najdete tady.

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

 

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat