Menu

Recept Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

  • 30 minut

Čokoládovo-arašídové košíčky. Jejich původní záměr byl vytvořit něco rychlého a sladkého do pusy, ale protože jsou fakt dekadentně dobré, dají se směle použít i jako vánoční cukroví. Jejich výhoda? Potřebujete na ně jenom 4 suroviny, papírové košíčky – a mrazák!

Suroviny

cca 12 ks
  • 100 g čokolády (použila s 85 % kakaa)
  • 3 lžíce pražených arašídů
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tu nalijte do košíčků jako první vrstvu. Dejte do mrazáku zatuhnout.
  2. Nadrťte arašídy na větší kousky. Arašídové máslo rozmíchejte spolu s rozpuštěným kokosovým olejem.
  3. Jakmile čokoládová vrstva ztuhne, posypte ji nadrcenými arašídy a polijte arašídovým máslem. Dejte opět do mrazáku zatuhnout.
  4. Třetí vrstvu vytvoříte jako první – rozpuštěnou čokoládou – kterou posypejte arašídy. Dejte naposled na deset minut do mrazáku a voilà, máte hotovo!

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky