Recepty Snídaně

Jáhlová kaše s karamelizovanou hruškou

V průběhu roku kaším moc neholduju, ale jakmile začne podzim, mám potřebu to dohnat. A tak s příchodem sychravých rán kašičkuju o sto šest. Minulej rok byla  favoritem pohanková, letos jedu jáhlovou, kterou občas vytuním něčím speciálním, když mám ráno čas. Třeba lehce karamelizovanýma hruškama na javorovým sirupu, které voní tak, že zbytek vaší domácnosti zaručeně vytáhne z postele. Přidejte lžičku mandlového másla, pár dalších sušených dobrot a máte o podzimní atmošku postaráno! 🙂

Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami

Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami

 

Čas na přípravu: 15 minut
Množství: 2 porce

Ingredience na kaši:

  • 120 gramů jáhlových vloček
  • 300 ml rostlinného mléka (použila jsem sójové)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky drcených lněných semínek

Ingredience na hrušky a dokončení:

  • 2 hrušky
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička mandlového másla
  • 1 lžička lněného oleje
  • mandle a sušené ovoce (já použila rozinky a moruši)

Postup:

  1. V menším hrnci smíchejte rostlinné mléko spolu s jáhlovými vločkami, skořicí a lněnými semínky. Za stálého míchání vařte zhruba 3-4 minuty, dokud kaše nezhoustne.
  2. Hrušky rozkrojte na půlky a orestujte na pánvi spolu s kokosovým olejem a javorovým sirupem. Měly by lehce zhnědnout.
  3. Jáhlovou kaši vlejte do misky. Zakápněte lněným olejem, poklaďte karamelizovanými hruškami a pokračujte buď mnou doporučenými ingrediencemi, nebo čímkoliv, co máte zrovna po ruce. Dobrou chuť! 🙂
Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami

Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat