Bezlepkové Polévky & Krémy Recepty

Mrkvová polévka se zázvorem, pomerančem a skořicí

Tahle mrkvová polévka s pomerančem a zázvorem zahřeje nejenom na těle, ale i na duši. Krásně vypadá, zasytí a v kombinaci s pomerančovou šťávou je prostě fenomenální. Sama jsem byla překvapená, jakou dobrotu jde vykouzlit z obyčejné mrkve. Při každém soustu jsem se doslova rozplývala, asi zafungovalo spojené zázvoru a pomeranče, který mrkvi dodal šmrnc. Určitě doporučuji sehnat nejčerstvější mrkev, se starou už moc slávy nevykouzlíte. Nejlepší je ta, kterou koupíte i se svazkem natě 🙂

Čas na přípravu: 50 minut
Množství: 2 porce

Ingredience: 

  • 1 bílá cibule
  • 500 gramů čerstvé mrkve
  • 2 kořeny petržele
  • 0,5 litru zeleninového vývaru
  • kousek zázvoru (cca 2 cm)
  • 2 stroužky česneku
  • špetka skořice
  • 2 kusy hřebíčku
  • 5 kuliček černého pepře
  • čajová lžička kurkumy
  • čajová lžička himalájské soli
  • 125 lml rýžové smetany
  • čerstvá šťáva z půlky většího pomeranče
Mrkvová polévka s pomerančem, zázvorem a skořicí

Pomeranč polévce dodá skvělou chuť.

Postup: 

Nákrájejte všechnu zeleninu na kostičky. Cibuli osmažte na lžíci rostlinného oleje dozlatova. Přidejte všechnu zeleninu i se zázvorem a česnekem, lehce opečte a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte pepř, sůl a vařte 10-15 minut, ideálně co nejméně – čím déle ji vaříte, tím více mrkev ztratí barvu. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujte ji společně s kurkumou, skořicí a hřebíčkem. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče a pro zjemnění rýžovou smetanu.  Ta polévce dodá úžasně jemnou chuť.

Jako všechny husté zeleninové krémy polévka do druhého hodně zhoustne, takže je vhodné ji trochu rozředit vodou. Na chuti to ale neubere 🙂

Tak ať vás hřeje!

Mrkvová polévka s pomerančem, zázvorem a skořicí

Mrkvová polévka s pomerančem, zázvorem a skořicí

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat