Bezlepkové Dezerty Recepty Sladké

Nepečené švestkovo-makové brownies

Klasické brownies všichni známe. Jsou z čokolády, spousty vajec nebo mouky, ty zdravější verze pak jsou z fazolí nebo zeleniny – třeba brownies z červené řepy, na které najdete recept tady. Brownies ale nemusí být jenom z čokolády. A vlastně je ani nemusíte péct. Nahraďte mouku oříšky, cukr medem a místo do trouby je strčte do mrazáku. Ano, výsledek samozřejmě chutná úplně jinak 🙂 Tenhle recept ocení nejenom všichni makoví maniaci, ale i fanoušci syrové stravy a ti, co mají rádi rychlé, ale jednoduché recepty. Celkem totiž u brownies strávíte 11 minut. 10 minut u přípravy a 1 minutou u jídla 🙂 Skvělé jsou na snídani nebo na vydatnou sváču. Jsou hodně syté, takže dva kousky vám bohatě postačí.

Ingredience na cca 10 ks:

  • 200 gramů mletého máku
  • 50 gramů nepraženého kakaa nebo karobu (karob je sladší)
  • 100 gramů pražených arašídů
  • 1 lžíce medu nebo jiného sladidla, které máte rádi
  • 100 gramů sušených švestek
  • čajová lžička vanilkového extraktu
  • kakaové boby a arašídy na ozdobu
Ingredience na nepečené švestkovo-makové brownies

Ingredience na nepečené švestkovo-makové brownies

Postup: 

  1. Švestky zalijte horkou vodou a nechte změknout.
  2. Arašídy namelte v mixéru na jemno. Smíchejte s mákem, kakaem nebo karobem, polévkovou lžící medu a čajovou lžičkou vanilkového extraktu. Měla by vám vzniknout tuhá hmota, která se nedrolí a zároveň nelepí na prsty. Pokud lepí moc, přidejte trochu máku, v opačném případě přilijte pár lžic vody. Hotové těsto dejte do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout.
  3. Hmotu rozválejte na cca 1 cm vysoké těsto a poté nakrájejte na malé kousky. Anebo z nich udělejte kuličky, pokud jsou vám sympatičtější 🙂
  4. Jednotlivé brownies posypte rozdrcenými kakaovými boby a arašídy. Uchovávejte v lednici, kde minimálně týden vydrží. Dobrou chuť! 🙂
Nepečené švestkovo-makové brownies

Nepečené švestkovo-makové brownies

 

Nepečené švestkovo-makové brownies

Nepečené švestkovo-makové brownies

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat