Menu

Blog

Jak připravit luštěniny
Rady a tipy do kuchyně 11. 05. 2022

Jak připravit luštěniny

Jednou jsem někde četla, že každý člověk v ČR spotřebuje v průměru 1 kilogram luštěnin za rok. Hned jsem začala přemýšlet, jak tuhle statistiku ovlivňuje moje obrovská spotřeba luštěnin. Luštěniny jsou často zatracované kvůli našim špatným vzpomínkám ze školní jídelny - popravdě, já jsem tu čočkovku s párkem taky moc nemusela. Až později jsem pochopila, že při správné přípravě lze i z luštěnin vytvořit lahodná jídla, se kterými budete za hvězdu.

Přečíst článek
Jak správně připravit pohanku
Rady a tipy do kuchyně 11. 05. 2022

Jak správně připravit pohanku

Ani se moc nedivím, že většina lidí pohanku ochutná možná jen jednou. Chutná to mdle, zatuchle a při vaření voní jako staré ponožky. Přiznám se, že i já jsem se nechtěla k prvnímu načatému pytlíku moc vrátit. Ale došlo na pohanku od jiné značky a hele… ta pohanka chutnala i voněla úplně jinak. Pohanka totiž není jen jedna. Pojďme si ujasnit, kterou stojí za to kupovat a jak ji vlastně správně připravit!

Přečíst článek
Jak připravit salát panzanella?
Rady a tipy do kuchyně 09. 02. 2022

Jak připravit salát panzanella?

Je nějaký salát větším ztělesněním léta? Panzanella, to je spousta čerstvosti, šťávy, chutí a vůní. Základem jsou rajčata, hromada bylinek a kousky dokonale ochuceného chleba, vstřebá totiž všechnu šťávu z rajčat a zálivky. Já si do něj vždycky přidám ještě něco navíc – rukolu, olivy, mozzarellu k většímu zasycení, další druhy zeleniny a bylinek… Závisí, co je zrovna k dispozici. A protože ho dělám často a v různých verzích, sepsala jsem kromě receptu i tipy, jak ho připravit co nejlíp a taky trochu jinak! :)

Přečíst článek