Menu

Rady a tipy do kuchyně

Ve spíži Inspired Kitchen
Rady a tipy do kuchyně 16. 01. 2023

Ve spíži Inspired Kitchen

Občas se mě někdo ptá, jak se stíhám stravovat zdravě a u toho chodit do práce, stýkat se s přáteli, sportovat, fotit, jednoduše žít :) Základem je dobře plánovat – jak vaření, tak i nákup potřebných surovin. A v neposlední řadě dobře vybavená spíž. To je vlastně to nejdůležitější, aby pro vás vaření bylo hračka, protože pak lze i z těch nejzákladnějších potravin kdykoliv uklohnit něco chutného. A které potraviny ve vaší spíži rozhodně nesmí chybět? A kde se dají sehnat? Tak čtěte!

Přečíst článek
Jak připravit tofu? Recepty a tipy, jak na něj
Rady a tipy do kuchyně 16. 01. 2023

Jak připravit tofu? Recepty a tipy, jak na něj

Spousta lidí se při představě konzumace bílého tofu otřese odporem. Uznávám, že na první pohled tofu vypadá jako hodně divné bílé cosi bez chuti a bez zápachu, pokud si ale koupíte neupravené bílé tofu a hned ho ochutnáte, je to jako byste si vzali kousek syrového masa a hned se do něj pustili. Asi byste si taky moc nepochutnali. U tofu je hrozně důležité ho správně připravit, aby vám chutnalo. A těch způsobů, jak s tofu kouzlit, je strašně moc.

Přečíst článek
Jak správně poskládat buddha bowl
Rady a tipy do kuchyně 14. 01. 2023

Jak správně poskládat buddha bowl

Buddha bowl je už nějakou dobu hitem Instagramu. Je to jídlo krásný, barevný a pro mě ideální na lehký oběd nebo večeři. Sice je to jídlo plné zeleniny, ale nebojte, není to další nudný salát! Buddha bowl je plná chutí, je dokonale vyvážená a zasytí na delší dobu. Je také značně variabilní, může být pokaždé úplně jiná. Jak si tyto bowls poskládat tak, aby byly vyvážené, zasytily a potěšily nejenom oko, ale i chuťové buňky? A jak si jejich přípravu usnadnit dopředu?

Přečíst článek
Jak připravit luštěniny
Rady a tipy do kuchyně 11. 05. 2022

Jak připravit luštěniny

Jednou jsem někde četla, že každý člověk v ČR spotřebuje v průměru 1 kilogram luštěnin za rok. Hned jsem začala přemýšlet, jak tuhle statistiku ovlivňuje moje obrovská spotřeba luštěnin. Luštěniny jsou často zatracované kvůli našim špatným vzpomínkám ze školní jídelny - popravdě, já jsem tu čočkovku s párkem taky moc nemusela. Až později jsem pochopila, že při správné přípravě lze i z luštěnin vytvořit lahodná jídla, se kterými budete za hvězdu.

Přečíst článek
Jak správně připravit pohanku
Rady a tipy do kuchyně 11. 05. 2022

Jak správně připravit pohanku

Ani se moc nedivím, že většina lidí pohanku ochutná možná jen jednou. Chutná to mdle, zatuchle a při vaření voní jako staré ponožky. Přiznám se, že i já jsem se nechtěla k prvnímu načatému pytlíku moc vrátit. Ale došlo na pohanku od jiné značky a hele… ta pohanka chutnala i voněla úplně jinak. Pohanka totiž není jen jedna. Pojďme si ujasnit, kterou stojí za to kupovat a jak ji vlastně správně připravit!

Přečíst článek
Jak připravit salát panzanella?
Rady a tipy do kuchyně 09. 02. 2022

Jak připravit salát panzanella?

Je nějaký salát větším ztělesněním léta? Panzanella, to je spousta čerstvosti, šťávy, chutí a vůní. Základem jsou rajčata, hromada bylinek a kousky dokonale ochuceného chleba, vstřebá totiž všechnu šťávu z rajčat a zálivky. Já si do něj vždycky přidám ještě něco navíc – rukolu, olivy, mozzarellu k většímu zasycení, další druhy zeleniny a bylinek… Závisí, co je zrovna k dispozici. A protože ho dělám často a v různých verzích, sepsala jsem kromě receptu i tipy, jak ho připravit co nejlíp a taky trochu jinak! :)

Přečíst článek