Menu

Recept Červené curry s tofu a arašídovým máslem

Neměla jsem doma kokosové mléko, tak jsem červené curry doladila burákovým máslem. A co? Bylo to výborný, ale to se dalo čekat… s ořechovými másly nejde udělat chybu!

Suroviny

na 2 porce
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 1 menší cuketa
  • 1 červená paprika
  • 300 g bílého tofu
  • sezamový olej
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 30 g jemného arašídového másla
  • 300 ml rostlinného mléka (měla jsem rýžové)
  • sójová omáčka
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z limetky
  • rýže k podávání
  • na dokončení: koriandr, chilli paprička, nadrcené arašídy

Postup:

  1. Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno. Cuketu, papriku a tofu nakrájejte na kostičky.
  2. Ve woku nebo v hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm na kostičky nakrájené tofu ze všech stran dozlatova. Pak dejte bokem.
  3. Do pánve vlijte další olej (pokud je potřeba) a orestujte cibuli s česnekem. Po 2 minutách vmíchejte kari pastu, protlak a zázvor. Restujte další 3 minuty.
  4. K zelenině přimíchejte arašídové máslo a mléko. Přidejte cuketu, papriku a orestované tofu. Vařte 5 minut.
  5. Omáčku podle chuti dolaďte sójovou omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou (raději postupně ochutnávejte).
  6. Curry servírujte s uvařenou rýží, čerstvými bylinkami, chilli papričkou a nadrcenými arašídy. Dobrou chuť!

Nestačilo? Přidejte si!