Menu

Recept Čokoládovo-pomerančová granola

Čokoláda a pomeranč, tuhle kombinaci miluju a nezklamala ani u granoly. Do ní jsem pak přimíchala jen sušené brusinky, pražený kokos a mandle.

Suroviny

na 4 porce
  • 90 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 100 g rozpuštěné čokolády
  • šťáva z ½ poloviny pomeranče
  • 150 g velkých ovesných vloček
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • pražené mandle, kokos a brusinky

Postup:

  1. Máslo a cukr do hrnce a na mírném stupni ohřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v jednolitou směs. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou šťávu a vločky.

  2. Rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokud chcete větší hrudky, rukama je trochu zmáčkněte k sobě. Granola ale hrudkovatí sama od sebe.

  3. Pečte 20-25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. V průběhu pečení granolu alespoň 3x promíchejte, aby se nepřipálila a upekla rovnoměrně.

  4. Granolu nechte pořádně vychladnout a pak promíchejte s mandlemi, kokosem a brusinkami. Nechte si křupat! 

Nestačilo? Přidejte si!