Když už nevíte, kam ty cukety nacpat… nastrouhejte ji nahrubo, orestujte spolu s pár dalšími surovinami a dejte na topinku nebo na sucho opečený plátek chleba. Budete překvapení, jak rychle vás ta přemíra cuket přestane trápit! 😀

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 1 žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 středně velká cuketa (cca 250 g)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného mletého chilli
- 80 g rajčatového protlaku
- 1 dcl vody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky třtinového cukru (nemusí být)
- plátky chleba nebo topinky
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Cuketu nastrouhejte nahrubo (pokud je starší a hodně vodnatá, posypte ji trochou soli a pak vymačkejte přebytečnou vodu). Mladé cukety vypotit nepotřebují.
- Na rozehřátém oleji krátce (cca 1 minutu) nechte zpěnit semínka římského kmínu. Pak přidejte cibuli a česnek a orestujte dozlatova. Poté přimíchejte cuketu, zasypte mletým římským kmínem, paprikou, chilli a dalších 5 minut restujte. Přidejte rajčatový protlak, vodu, sůl, cukr (pokud použijete) a promíchejte.
- Plátky chleba opečte na suché pánvi do křupava. Na ně dejte pomazánku, ozdobte čerstvým tymiánem a hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky